Interview med personlig træner Sif Skov Hansen

    Skrevet af Thor W. Larsen

Del!

– fra 60 timer/ugen til fitmom og med eget gym

Hvordan får man succes som personlig træner? Det har vi undersøgt ved at spørge en række af dem, der har gjort en levevej ud af personlig træning.

Fakta:

Navn: Sif Skov Hansen 
Alder: 30
Uddannelse: DIF Diplomtræner i fitness og styrketræning og PB ernæring og sundhed
Civilstatus: forlovet
Træner siden: 2008
Bopæl: København V
Ejer af: Fitmomcph 

1. Hvordan startede du ud som træner?

Jeg var igennem mit lokale gym i Hillerød blevet meget interesseret i træning og valgte at gå all in på det. Jeg var 20 år gammel, arbejde 60 timer om ugen og sparede de 100.000 kr. op som det ca. ville koste at gå på Aalborg sportshøjskole i et år. Jeg flyttede til Aalborg og tog min 1 årige diplomtræner uddannelse der. Efter uddannelsen i 2008 startede jeg som holdinstruktør og personlig træner i det der dengang hed Palm Fitness.

2. Hvad førte til, at du besluttede dig for at åbne dit eget sted?

Jeg fik i april 2015 min datter Sia, hele mit liv ændrede sig og mine prioriteter ændrede sig. Jeg fik et ønske om at skabe et univers hvor jeg kunne få mine arbejdsmæssige ambitioner og min ønske om at være meget sammen med familien kunne gå op.

Jeg er meget perfektionistisk i forhold til mit arbejde, det skal være god kvalitet hele vejen igennem og det var lettere at skabe hvis jeg selv kunne bestemme rammerne. Herudover er jeg datter af en iværksætter, så jeg føler at det er en del af mig der slet ikke kan lade vær med at springe ud i nye projekter.

3.Hvordan ser en almindelig arbejdsuge ud for dig?
a) Hvor mange timers PT har du? b) Hvor meget tid bruger din markedsføring, forretningsudvikling, papirarbejde osv.)?

a) Jeg arbejder i mellem 25-27 timer.

b) Jeg arbejder nok mere end jeg lige tror. men vil skyde på 10 timer.

4. Hvor meget tid bruger du på egen træning?

MEGET mindre end jeg plejer, når jeg har fri vil jeg gerne hjem. Men bruger nok 3-4 timer om ugen.

5. Hvem er dine typiske kunder i dag?

95 % af mine kunder er gravide eller kvinder der har født, mit navn lever meget godt op til konceptet 😉

6. Hvilke ydelser tilbyder du? (Fx. alm. 1-1 PT, small group training, hold, bootcamps, online coaching.)

Jeg har både 1-1 PT, small group training på 3-5 personer og bootcamps, jeg har ingen hold man bare kan booke fra gang til gang. Det giver mig sikkerhed og en mere gennemskuelig indkomst.

7. Hvordan finder dine kunder dig i dag (hvad gør du for at markedsføre dig og/eller få nye kunder)?

Jeg bruger min instagram og min hjemmeside som primær markedsføring. Herudover har jeg mit studio/shop hvor træningen finder sted og her er min facade ud til Vesterbrogade en god reklame. Jeg har brugt mange penge på at skabe et pænt og eksklusivt look udefra.

8. Hvad har været de største udfordringer du har måtte overkomme for at nå til hvor du er i dag?

Tvivl og økonomi er de udfordringer der har fyldt mest. Gør jeg det rigtige, kan jeg finde ud af det, er der overhoved nogen der kommer? Det er bare nogen af de spørgsmål jeg har stillet mig selv. Økonomi er noget der virkelig kan få mig ud af min komfortzone, jeg har jo en familie og en lejlighed der skal betales. Men man er jo nødt til at springe ud i det.

9. Hvad vil du have gjort anderledes, hvis du skulle starte forfra?

Jeg ville have sat mig endnu mere ind i alle de regnskabsmæssige regler og krav der er for at være selvstændig inden jeg var gået i gang. Alt er gået rigtig godt, men jeg har brugt meget energi på at lære det og det har været svært samtidig med at man er startet op og skal have banket nogle timer af for at få penge i kassen. Og så ville jeg have tjekket op på min sundhedsforsikring eller pensionsopsparing, jeg fik konstateret kræft 1 måned efter jeg havde åbnet og kunne ikke få erstatning da jeg ikke var dækket.

10. Hvad er dine bedste råd til andre, der drømmer om at gøre personlig træning til en levevej?

Sørg for at dit bagland støtter dig! Min familie og min bank været en kæmpe hjælp og støtte. Sæt dig ind i tingene og lad vær med at lade dig rive med, du skal have et realistisk budget og du skal være sikker på at du kan få kunder i biksen. Ellers skal du i hvert fald være sikker på at din økonomi kan klare at du ikke har nogen indtjening den første tid.

Min erhvervskontrakt sagde eks. at jeg var bundet i 5 år i lejemålet og den fik jeg forhandlet ned på 3 år, så du kan sagtens stille krav til udlejer og du skal være sikker på at du må bruge lokalet til det du skal.

Køb lidt af gangen, du behøver ikke at have det hele fra starten! Find ud af hvad du kan nøjes med og så kan du købe nyt udstyr hver måned når der kommer penge på kontoen 🙂

Ja og så bare spring ud i det for fa’en, det er mega fedt at være sin egen chef!

Du kan følge Sif på Facebook, Instagram og fitmomcph.dk.

Indlægget er skrevet af Thor W. Larsen
Thor udvikler forretningsstrategier og markedsføringsplaner, og hjælper personlige trænere med at skabe mere værdi for dem selv og deres kunder.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Få et gratis og uforpligtende møde!